Šta predstavlja digitalizacija?

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Digitalizacija je proces prevođenja jednog objekta, slike, zvuka, dokumenta ili signala (obično analognog) u digitalni oblik.  Bukvalno gledano, digitalizacija predstavlja beleženje analognog signala u digitalnom obliku.

Termin digitalizacija se često koristi da se opiše skeniranje analognih izvora, poput štampanih fotografije i snimljenih video zapisa na kompjuteru radi uređivanja prikaza ovih objekata, ali se takođe može odnositi i na snimanje i reprodukciju zvuka (gde je uzorak određen kilohercima) ili snimanje transformacija teksturnih mapa. U ovom poslednjem slučaju , kao i kod normalne fotografije, uzorak se definiše kao kod rezolucije slike, što znači da se najčešće meri u pikselima po inču.

Digitalizacija dokumentacije predstavlja proces pretvaranja dokumentacije u fizičkom obliku u elektronski oblik. Za tu namenu NetPlanet je izradio softverski sistem koji će vam olakšati da na najbrži i najefikasniji način kompletnu dokuemntaciju vašeg preduzeća pretvorite u čitvljiv elektronski oblik, i uz pomoć kojeg na jednostavan način možete doći do svakog dokumenta.

Digitalizacija je primaran način čuvanja slika u obliku pogodnom za prenos i obradu na računaru, bez obzira da li se radi o objektima skeniranim iz dvodimenzionalnih analognih originala ili uz pomoć uređaja poput digitalnih foto-aparata ili kompjuterizovanih tomografskih instrumenta kao što je CT skener, ili drugim načinima beleženja preciznih dimenzija stvarnog objekta, kao što je npr. motorno vozilo, uz pomoć uređaja za 3D skeniranje.

 

 


© 2021 NetPlanet. Sva prava zadržana.