Politika privatnosti

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA PODATAKA

NET PLANET d.o.o. ("NetPlanet") Vas upoznaje sa politikom privatnosti, kako biste imali uvid u NetPlanet pravila prikupljanja i upotrebe podataka, koja se odnose na podatke prikupljene na NetPlanet vebsajtu https://www.netplanet.rs ("vebsajt"). Korišćenjem ovog vebsajta, saglasni ste sa politikom privatnosti i pristajete na uslove korišćenja, koje možete pročitati ovde. Ako se ne slažete sa našom politikom privatnosti ili uslovima korišćenja, nemojte da koristite NetPlanet vebsajt.

Prikupljanje podataka
Prilikom posete vebsajtu, NetPlanet prikuplja informacije o Vama i Vašoj aktivnosti. Podaci koje prikupljamo zavise od stranice koju ste posetili i šta ste radili prilikom posete.

NetPlanet može automatski da prikuplja informacije prilikom posete našem vebsajtu, koje mogu sadržati naziv domena i hosta sa koga pristupate internetu; IP adresu Vašegg računara; tip pregledača i operativnog sistema koji koristite; podatke o pristupu, uključujući datum i vreme Vaše posete našem vebsajtu; i internet adresu sa koje ste klikom došli na naš sajt.

Neke kompanije nude softverske alate koji omogućavaju da krstarite internetom anonimno. Ukoliko koristite takve alate, mi Vam ne možemo pružiti personalizovanu uslugu zbog toga što ne možemo da prepoznamo Vas i Vaš računar. Kakogod, želimo da budete upoznati sa ovim uslovima. NetPlanet ne reaguje na DNT (do not track) signale, zato što mi ne pratimo Vašu aktivnost na internetu ili preko sajtova trećih lica, jer se ne bavimo ciljanim reklamiranjem.

NetPlanet takođe može koristiti kolačiće kako bi poboljšao preglednost našeg vebsajta. "Kolačići" su male datoteke ili zapisi, koji se skladište na Vašem računaru, kako bi prikupljali informacije o Vašoj aktivnosti na našem vebsajtu. Imate opciju da Vas Vaš pregledač upozori svaki put kada Vam je kolačić poslat i možete da isključite mogućnost snimanja kolačića. Ukoliko uradite tako, to će uticati na ugođaj prilikom pregledanja naših stranica i može da Vas sprečiti da osetite pun potencijal našeg vebsajta. Ako želite da saznate više o kolačićima, posetite www.allaboutcookies.org. NetPlanet takođe može koristiti "Message format" i "Message open" tehnologije koje omogućavaju da NetPlanet prepozna da li je Vaš e-mail program u mogućnosti da prima poštu u HTML formatu. Ukoliko jeste, ovaj podatak će biti povezan sa Vašom e-mail adresom kako bismo mogli da Vam šaljemo poruke u HTML formatu. "Message open" tehnologija nam omogućava da znamo da li ste otvorili naše e-mail poruke. To možemo detektovati samo ako ste u postavkama Vašeg e-mail programa omogućili primanje poruka u HTML formatu.

Za najveći deo usluga na našem vebsajtu, NetPlanet nisu potrebni Vaši lični podaci. Postoje delovi vebsajta gde će Vam biti data opcija da podelite sa nama neki lični podatak. Podaci koje možemo da Vam tražimo mogu uključivati ime, e-mail adresu, broj telefona i adresu. U zavisnosti od Vašeg upita i drugih okolnosti, mogu biti prikupljeni i drugi podaci. Na Vama je da odlučite želite li da podelite te informacije sa nama.

Korišćenje podataka
NetPlanet koristi podatke koje je prikupio (bilo da ste ih lično ostavili ili da su automatski pokupljeni) da bi odgovorio na Vaše zahteve, kako bi Vam pružio informacije za koje NetPlanet misli da Vam mogu biti od pomoći i kako bi efikasno poslovao. NetPlanet takođe može podeliti Vaše podatke sa svojim saradnicima, agentima i dobavljačima i pružaocima usluga koji rade za nas. NetPlanet je implementirao tehničke mere zaštite protiv rizika neovlašćenog pristupa, otkrivanja greškom i nezakonitog presretanja ličnih podataka. Kakogod, napominjemo da NetPlanet ne može u potpunosti eliminisati takav rizik.

Pored toga, NetPlanet može prikazati objedinjene podatke i statistiku kako bi predstavio svoj vebsajt potencijalnim partnerima, oglašivačima i drugim trećim licima, kao i u druge pravne svrhe. Dodatno, NetPlanet može otkriti deo ili sve lične podatke korisnika kada to zakon nalaže ili zahteva, ili kada NetPlanet ima razlog da veruje da je otkrivanje neophodno zarad zaštite prava ili imovine NetPlanet, prava drugog korisnika ili sprečavanja štete. NetPlanet može biti u obavezi da objavi lične podatke na zahtev vlasti u cilju državne bezbednosti i sprovođenja zakona. Dalje, NetPlanet može otkriti informacije koje ste dali, kao deo bilo kog spajanja, prodaje, pripajanja ili druge akvizicije NetPlanet ili njegove imovine.

Vaš izbor
NetPlanet od Vas ne zahteva da unesete lične podatke kako biste koristili vebsajt. Međutim, ukoliko odlučite da ne pružite tražene lične podatke, mogućnost da koristite pun potencijal našeg vebsajta može biti ograničena, ili se može dogoditi da ne dobijete sve informacije koje ste tražili. Odabirom da pružite lične podatke, pristajete na uslove naše politike privatnosti.

Ako ne želite da primate e-mail ili drugu poštu od NetPlanet, molimo Vas da nas kotaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Ukoliko ne želite da od NetPlanet primate pravna obaveštenja i drugo, na Vama je da pratite vebsajt radi takvih obaveštenja.

U skladu sa zaštitom podataka, imate pravo da pristupite, ispravite ili obrišete Vaše lične podatke.

Maloletne mušterije
Ovaj sajt nema nameru da prikuplja podatke maloletnih osoba mlađih od 13 godina.

NetPlanet oglašava svoje proizvode i usluge samo za odrasle. Ako imate manje od 18 godina, naš vebsajt možete koristiti samo uz dozvolu i nadzor roditelja ili staratelja.

Linkovi ka vebsajtovima trećeg lica
Kada na NetPlanet vebsajtu kliknete na link koji Vas vodi na vebsajt trećeg lica, podležete politici privatnosti vebsajta trećeg lica. NetPlanet ne može i neće preuzeti odgovornost za sadržaj ili radnje bilo kog vebsajta trećeg lica. Podstičemo Vas da pročitate priložene izjave o politici privatnosti svakog vebsajta koji posetite, bilo da ste tamo otišli klikom na link na našem vebsajtu ili na neki drugi način. Kada preko linka na našem vebsajtu posetite vebsajt trećeg lica, taj vebsajt može prikupljati informacije o Vašoj aktivnosti na internetu i navikama prilikom pretraživanja, ukoliko je u postavkama Vašeg pregledača to dozvoljeno. NetPlanet nema kontrolu nad prikupljanjem Vaših informacija koje vrši vebsajt trećeg lica. NetPlanet je potencijalno pouzdan u slučaju prenosa podataka trećem licu.

Izmene u našoj politici privatnosti
Naša politika privatnosti je poslednji put ažurirana 24. Avgusta 2016. godine. Zadržavamo pravo da izmenimo ili ispravimo politiku privatnosti u bilo kom trenutku, postavljanjem nove politike privatnosti na našem vebsajtu. Ako izmenimo, ispravimo ili na drugi način promenimo politiku privatnosti, izmenićemo i označeni datum ažuriranja. Ova politika privatnosti je na snazi od datuma poslednje izmene. Podstičemo Vas da povremeno pogledate politiku privatnosti radi najnovijih informacija.

 

Pitanja i komentari
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike privatnosti, molimo Vas da nam pišete na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..